Werkzaamheden op Lopez Island

Werkzaamheden op Lopez Island

Tijdens mijn reis draai ik mee in de samenleving door werkzaamheden uit te voeren voor mijn gastgezin. Twee voordelen hiervan: je leert de cultuur beter kennen én het reizen wordt hierdoor ook goedkoper. Dit is het eerste gastgezin waar ik verblijf, dus alles is nieuw voor mij. Ook het thuisfront is erg benieuwd naar de werkzaamheden die ik hier uitvoer. Na dagenlang berichten beantwoorden van mensen thuis over de werkzaamheden, dacht ik: waarom maak ik hier geen blogpost over?

Werkzaamheden in en rondom het huis

Het huis waarin ik verblijf staat op twee hectare grond. Er is een grote tuin met veel bomen en planten, waarvan ik een deel onderhoud. Ook in het huis is altijd wel wat te doen: afwas, stofzuigen, de was opvouwen etc. Allemaal kleine taken. Veel werk is het niet, want we leven hier met z’n drieën. Hawk en Heather, het echtpaar, zien mijn verblijf niet als een werkvakantie, eerder als een culturele uitwisseling. En zo zie ik het ook! Ik kan goed met ze overweg en we hebben goede gesprekken.

Omdat Hawk en Heather overdag aan het werk zijn, kan ik rustig aan de gang gaan met mijn taken. Naast hulp in de huishouding doe ik ook andere werkzaamheden, zoals verven.

Masterproject: de barn quilt

Heather heeft een studio naast het huis waar ze vooral aan quilten doet. Door allerlei stofjes aan elkaar te naaien maakt ze de prachtigste kleden en kussens! Graag wil ze een mooie schildering voor op de buitenmuur van haar studio, een zogenaamde barn quilt. De schildering is een groot project, waar ik twee weken aan ga werken. Ik ben deze week bezig met het tekenen van een ontwerp, later gaan we dit samen op een groot stuk hout schilderen.Op dit witte stuk hout gaan we de barn quilt schilderen.

 

Dit werk is zó anders dan wat ik thuis deed. Grafisch ontwerpen is een ontzettend leuk vak, maar wat ik maak(te) blijft bijna altijd digitaal, enkel te zien op het scherm van mijn laptop. Nu kan ik buiten in de tuin gaan staan en rondkijken naar alles wat ik gedaan heb. Ik ben zo dankbaar dat ik hier mag verblijven!

7 gedachten over “Werkzaamheden op Lopez Island

  1. Hoi Esther,
    Fijn dat je het daar goed naar je zin hebt en wat ziet het er mooi uit allemaa! Veel plezier en succes gewenst bij alles wat je te doen hebt daar. Liefs van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *