Victoria

Victoria

Het gastgezin waar ik verblijf is momenteel op vakantie. Mijn werkzaamheden deze week: de katten en de planten in leven zien te houden. Ondanks deze zware opgave vond ik toch ruimte om de stad Victoria te bezoeken :).

Victoria

Op Vancouver Island ligt de stad Victoria, er wonen zo’n 335000 inwoners. Aan de zuidkant van de stad kijk je uit over de bergen in Olympic National Park, gelegen in de USA. Door dit park zou ik graag willen touren. Door Victoria te bezoeken kon ik alvast een glimp opvangen van dit park.

Wanneer je Googlet op ‘Victoria, Canada’ krijg je gelijk foto’s te zien van het Empress Hotel. Het is een van de oudste hotels in Victoria; het gebouw staat er al meer dan 100 jaar. Ook het parlementsgebouw is erg indrukwekkend.

Geschiedenis Vancouver Island

Naast deze twee prachtige gebouwen is het Royal British Columbia Museum te vinden. Een museum met veel informatie over de oorspronkelijke inwoners van Amerika: de indianen. Ook was er veel informatie te vinden over de Europese kolonisatie en hoe het land zich verder ontwikkelde in de 19e eeuw tot aan vandaag. Er was onder andere een heel dorp in het museum gebouwd, met echte huizen waar je naar binnen kon lopen.

Een gedeelte in het museum ging over de flora en fauna van de ice-age tot nu. Het leek net een dierentuin: de natuurlijke habitat van onder andere de mammoet en het hert waren nagemaakt.

     ‘Draw me like one of your french girls’

Na het museum en enkele winkels bezocht te hebben maakte ik een wandeling naar het meest zuidelijke punt van Victoria. Het waaide hier ontzéttend hard, maar het uitzicht was fantastisch!

2 gedachten over “Victoria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *