Space Needle en the Museum of Pop Culture

Space Needle en the Museum of Pop Culture

Op mijn eerste echte dag heb ik de ultieme toerist uitgehangen door de twee meest populaire attracties van Seattle te bezoeken. Rondlopend met een fototoestel om mijn nek en een plattegrond in de hand ontbrak alleen mijn heuptasje nog :). Lees in deze blog over mijn bezoek aan de Space Needle en the Museum of Pop Culture.

De Eiffeltoren van Amerika

De Space Needle is een ontzettend grote toren, gebouwd in 1962 en is 152 meter hoog. Leuk feitje: als je op ‘skyline Seattle’ zoekt krijg je vrijwel alleen maar afbeeldingen waar de Space Needle ver boven de rest van de wolkenkrabbers uitsteekt, terwijl het hoogteverschil erg klein is. Dit komt doordat de Space Needle op een totaal andere plek dan de wolkenkrabbers staat en vaak van voren gefotografeerd wordt, zodat de wolkenkrabbers kleiner lijken. Op de begane grond staan informatieborden over de historie van deze enorme toren.

Uitzicht

De lift brengt je (in slechts 40 seconden!) 152 meter hoog. Op zo’n hoogte verwachtte ik een heel mooi uitzicht. En dat kreeg ik! Ondanks de verbouwing die bovenin plaatsvond, kon ik kilometers ver kijken. Ik vind het zo mooi om te zien dat deze regio alles heeft: stad, water, bergen en nationale parken. Prachtig! Ik zag onder andere Mount Rainer, een enorme berg vlakbij Seattle. Ook kon ik Canada zien.

Museum of Pop Culture

Op internet las ik dat dit hét museum is voor de echte muziekliefhebber. Ik zou mezelf niet zo omschrijven, maar toch kon ik het niet laten om een kijkje te nemen. Bij binnenkomst stond er een kunstwerk dat bestond uit meer dan 700(!) gitaren.

Nirvana

Seattle is de plek waar het Grunge-genre ontstaan is. In the Museum of Pop Culture stond daarom een collectie van de band Nirvana. Ben daar geen enorme fan van, maar ik ken wel de meest populaire nummers.

Jimi Hendrix

Ook deze gitarist en zanger kende ik alleen van sommige nummers. Ik wist eigenlijk niet dat hij geboren is in Seattle. Over de hele muur was een wereldkaart afgebeeld met alle locaties waar hij ooit heeft opgetreden.

Verder was er nog een expositie van alle (Amerikaanse) superhelden. Denk aan Captain America, Spiderman en Iron Man. Ik heb weinig met deze stripfiguren, dus ik ben er vrij snel doorheen gegaan. Je kunt niet alles hebben :).

Aanstaande donderdag vertrek ik ’s ochtends vroeg naar Lopez Island, dit ligt in noordwestelijke richting van Seattle. Ik ben heel benieuwd wat ik daar zal aantreffen! Reis je mee?

3 gedachten over “Space Needle en the Museum of Pop Culture

  1. Zo dat is al weer heel wat informatie over Seattle.
    Wim had wel graag een kijkje willen nemen in dat museum!☺
    We reizen weer graag met je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *