Mount Maxwell en Reginald Hill

Mount Maxwell en Reginald Hill

Op Salt Spring Island vind je verschillende nationale parken waar je verschillende bergen kunt beklimmen. De hoogste berg op dit eiland is Bruce Peak (709 meter), gelegen in Mount Maxwell Park. In mijn eerste week hier ging ik op pad om deze berg en Reginald Hill te beklimmen. Er gaat een gerucht rond dat er ooit een beer van het vasteland naar dit eiland is gezwommen. Tot nu toe ben ik deze nog niet tegengekomen ;).

Reginald Hill

Met ongeveer het hele huis (vader, twee zonen, twee uitwisselingsstudenten en vier backpackers) gingen we naar het dichtstbijzijnde park waar Reginald Hill te vinden is, een kleinere berg. De vader woont hier al jarenlang en kon ons veel vertellen over de natuur op het eiland; welke vogels hier vliegen en de namen van veel bomen en planten. Heel handig, zo’n (gratis) lokale gids om Salt Spring Island te verkennen! Tijdens het afdalen kwamen we langs verschillende stranden.

Bruce Peak

Een aantal dagen later bezocht ik met twee andere backpackers de hoogste top van Salt Spring Island: Bruce Peak. Nu moet ik eerlijk bekennen dat we hebben vals gespeeld: deze berg is namelijk tot bijna de top bereikbaar met de auto. We hebben slechts een kilometer moeten lopen :). Op deze berg kun je bijna kijken tot het eiland met het vorige gastgezin waar ik verbleef op Lopez Island.

Het is zó tof om op deze manier het eiland te verkennen!

3 gedachten over “Mount Maxwell en Reginald Hill

  1. Wat super allemaal. Ik reageer niet elke keer, maar lees elke keer met veel plezier je blogs.

    Wat beleef jij top dingen allemaal! Het is zo’n cliché maar geniet er echt van. Voor je het weet ben je weer thuis. Knijp jezelf maar vaak genoeg in je arm ;-).

    Verheug me al op je volgende verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *