Mijn eerste ervaring met Airbnb

Mijn eerste ervaring met Airbnb

Reizen hoort ontspannend te werken en helpt je om je horizon te verbreden. Toch brengt het zo z’n stress met zich mee en kan het erg vermoeiend zijn, helemaal als je je trip nog niet helemaal gepland hebt en niet weet waar je de komende dagen gaat verblijven. Afhankelijk zijn van het openbaar vervoer heeft zo zijn beperkingen en maakt het last-minute plannen er niet makkelijker op. Tussen het reizen van Lopez Island naar Anderson Island (250 kilometer) besloot ik om een tussenstop te nemen in een Airbnb in Olympia. De plek waar ik verbleef lag aan een groot meer met een prachtig uitzicht!

Via Airbnb had ik contact met de eigenaresse van het huis. Ze vertelde me dat het onmogelijk is om er te komen met het openbaar vervoer en stelde voor me op te halen. Als ze me dit een paar maanden geleden zou aanbieden zou ik het niet vertrouwen en automatisch nee gezegd hebben.. Dit keer zei mijn gevoel JA! En ik heb er geen seconde spijt van gehad. De eigenaresse van het huis haalde me op de afgesproken tijd en plaats op. Samen reden we naar de afgelegen plek. Eenmaal aangekomen zag ik een groot meer met allemaal vakantiehuizen eromheen. Het was er zo stil, je kon er een speld horen vallen. De rust kon ik goed gebruiken, ik was nog steeds herstellende van een fantastische graduation party van de avond ervoor op Lopez Island.

Deze ervaring leerde me dat waar je ook gaat, zelfs in de USA zijn er nog steeds goede mensen zonder kwade bedoelingen. Ook al stapte ik in deze onbekende auto om naar een onbekende plek te rijden, ik vertrouwde mijn instinct en het bracht me op een prachtige plek waar ik een goede nachtrust had. Hierna reis ik door naar Anderson Island. Reis je weer mee?

3 gedachten over “Mijn eerste ervaring met Airbnb

  1. Geef verkeerde plek om te overnachten idd.
    Heb je al een verder plan voor je verdere reis ondertussen?
    Wel voorzichtig blijven hoor! We zien je graag gezond en wel terug!!

    1. Mijn plan is om een paar dagen in Portland te verblijven tot volgende week vrijdag, dat is meer naar het zuiden. Daarna wil ik graag een auto huren voor een paar dagen om langs de westkust te touren. Ik kan de resterende dagen hier helaas al bijna op twee handen tellen… Aan de andere kant heb ik stiekem wel een beetje heimwee. Tot snel, groetjes daar!

      1. Een beetje heimwee hebben wij ook wel gekregen intussen hoor! Pas goed op jezelf en geniet er nog maar even van daar op die mooie plekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *