Lopez Island

Lopez Island

Daar ging ik dan: op bezoek bij mijn eerste gastgezin, gevestigd op Lopez Island. Toen ik van de boot stapte stond man des huizes Hawk op me te wachten. Na een kort praatje stapte ik in zijn auto en reden we naar het huis. Ik voelde direct dat ik hier in goede handen was. 

Lopez Island

Lopez Island is een eiland te noordwesten van Seattle. Er wonen circa 2200 mensen, er staan veel hoge dennenbomen en er lopen zelfs rendieren in het wild! Je ziet hier geen rijtjeshuizen, enkel huizen omringd met veel bomen. Vaak staan de huizen ook een eind van de weg. Het eiland kun je beschouwen als één groot dorp: Iedereen groet elkaar, is vriendelijk en behulpzaam. ‘It’s not typical America uphere’ is een van de eerste dingen die Hawk tegen mij zei.

Het gastgezin

Toch wel spannend, via internet in contact komen met onbekende mensen die je zomaar in je huis toelaten. Om er zeker van te zijn dat dit geen catfish was, heb ik van tevoren om een Skypesessie gevraagd. En natuurlijk was dit gastgezin ook benieuwd naar mij! Zo’n Skypesessie is erg handig om onder andere afspraken te maken over de werkzaamheden en het aantal dagen/uren die je werkt.

Eenmaal aangekomen bij het huis bleek het precies zoals ik verwacht had: een afgelegen huis, omringd door bomen. ‘This is you?’ (dit is jullie huis?) vroeg ik aan Hawk toen we bij het huis kwamen. ‘No, this is you.’ (nee, dit is jouw huis.) zei hij. Ik voelde me hier direct thuis. Hawk heeft een eigen bedrijf in computersoftware en klust daarnaast bij als timmerman. Zijn vrouw Heather werkt in de ouderenzorg en heeft haar eigen studio naast het huis waar ze creatieve workshops geeft.

Behalve de kikkers die hier ’s nachts luid en duidelijk te horen zijn, is het hier in vergelijking met Seattle vrij stil. Dat is wel even weer wennen, na drie dagen omringd geweest te zijn door geluid. Tot nu toe vind ik het heerlijk.

9 gedachten over “Lopez Island

  1. Pingback: De werkplaats -
  2. Pingback: Back in de USA -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *