Iceberg Point, Watmough en een vermiste hond

Iceberg Point, Watmough en een vermiste hond

Naast de werkzaamheden die ik bij mijn gastgezin uitvoer, krijg ik ook prachtige dingen te zien op Lopez Island. Hawk en Heather wonen hier al meer dan 30 jaar. In deze jaren hebben ze heel wat mooie herinneringen verzameld. Zo zijn ze bijvoorbeeld getrouwd in Watmough, een prachtig strand aan de zuidkant van het eiland. Afgelopen zaterdag nam Heather me mee naar hun trouwlocatie en Iceberg Point. Dit uitstapje had een onverwachte wending: de hond ging er opeens vandoor!

Iceberg Point

Het is een groot voordeel, verblijven bij locals op het eiland. Voor een aantal werkuren per dag krijg je er dubbel zoveel voor terug! Goede gesprekken en nieuwe uitdagingen; dit zou ik allemaal niet meemaken wanneer ik hier als toerist zou rondhangen. Nog een voordeel is dat het gastgezin het eiland heel goed kent. Om het mooiste uitzicht te krijgen reden Heather, hond Salish en ik naar het het meest zuidelijke park van Lopez Island: Iceberg Point. Bovenop op de berg kun je kijken tot Olympic National Park, gelegen op het vaste land.

De vermiste hond

Toen sloeg het noodweer toe, hond Salish was ineens verdwenen. De afgrond van de berg naar het water loopt steil naar beneden; het is een klif. Na wat geroep en geschreeuw hoorden we haar janken, ze was via het klif naar beneden gedaald en durfde niet meer omhoog. Zo zielig! Uiteindelijk zijn Heather en ik zelf naar beneden geklommen om Salish weer op de berg te tillen. Een hele klus, gelukkig liep het goed af!

Plaats delict

Watmough

Na een half uurtje touren over het eiland en 5 minuten lopen door het bos kwamen we uit bij een klein strand: Watmough. Ik begreep meteen waarom Hawk en Heather hier zijn getrouwd. De locatie ligt beschut van de buitenwereld en heeft een prachtig uitzicht! Dit stukje strand ligt aan de grond van een klif. Hier is een wandelpad dat naar de bovenkant van de berg leidt, deze wil ik graag nog lopen.

Eind!

2 gedachten over “Iceberg Point, Watmough en een vermiste hond

 1. Wat een mooie natuur daar zeg ,prachtig!
  Hele mooie trouw locatie ook.
  (Voor de bewoners daar).
  We willen alles weten over de wandeling die je misschien nog gaat maken!
  Tot je volgende verhaal.
  Ps we missen je wel heel erg,duurt nu toch best lang,maar ga jij nog maar even flink genieten,wij redden ons er wel doorheen samen!

 2. Pingback: Back in de USA -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *