Heathers studio en de barn quilt

Heathers studio en de barn quilt

Niet voor niets besloot ik om naar dit gastgezin op Lopez Island te gaan. Naast dat het ontzettend gastvrije mensen zijn, werd ik aangetrokken door Heathers studio die naast het huis staat. In deze studio doet Heather van alles met textiel, waar ik erg benieuwd naar was!

De studio

Al bij de eerste binnenkomst werd ik overrompeld door alle stoffen die ze heeft. Allemaal gesorteerd op kleur, print en soort. Wauw! Aan de wand hangen twee panelen waar Heather haar kleden op ontwerpt. Ze hangt haar aan elkaar genaaide textielstukken op, om te zien of het geheel klopt. Super handig!

De barn quilt

De studio was nog niet af: er miste nog iets aan de buitenwand. Al tijdens de mail-gesprekken die ik had met Heather voordat ik in Amerika was, had ze het over een barn quilt: een vierkant houten bord, beschilderd in een patroon. Heather vertelde dat toen ik mijn eerste mail naar haar stuurde, ze naar Hawk riep: ‘Hawk, my barn quilt is gonna be painted!’ (mijn barn quilt komt eraan). Samen keken we naar verschillende ontwerpen, vervolgens tekende ik het patroon uit op papier. We besloten om voor een feathered star te gaan, een mooi patroon dat vaak in de quilt-industrie wordt gebruikt.  

Tot zover Lopez Island, de twee weken zitten erop. Hierna vertrek ik naar Salt Spring Island, een eiland naast Vancouver Island in Canada. Ik steek de grens over via zee en ben benieuwd of de douane in de haven net zo streng is als de douane op het vliegveld in de USA.

Op Salt Spring Island zal ik helpen bij een gastgezin die hun eigen producten maken en verkopen. Ze doen veel textiel- en houtbewerking, waar ik erg benieuwd naar ben en hopelijk veel kan leren. Meer informatie over dit bedrijf vind je hier.

Eén gedachte over “Heathers studio en de barn quilt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *