Gestrand op Orcas Island

Gestrand op Orcas Island

Wanneer je tot afgelopen zondag aan me zou vragen wat mijn ergste ervaring was tot dan toe, zou ik waarschijnlijk antwoorden met: ‘Andermans stinkende sokken ruiken in het hostel in Seattle.’ Afgelopen maandag maakte ik iets veel ergers mee op Orcas Island, toen mijn fiets me in de steek liet.

Toen ik op de boot zat naar mijn gastgezin raakte ik met een man aan de praat die bekend is met de eilanden. Hij raadde me aan om een dag naar Orcas Island te gaan en bovenop Mount Constitution te staan. Het leek me een geweldig idee, naar de hoogste berg fietsen om vervolgens uitzicht te hebben over de hele groep eilanden. Ik trok er een hele dag voor uit, het eiland is erg heuvelachtig en Mount Constitution is een eind fietsen vanaf de boot.

Op weg naar de boot begon ik te twijfelen over mijn bezoek aan Orcas Island. Het weer was niet super, het was namelijk erg bewolkt. Wat als ik niets zou zien vanaf Mount Constitution door de bewolking? Ik besloot om toch te gaan. Eenmaal aangekomen op Orcas Island zag ik opeens een hertje staan, amper vijf meter van mij vandaan! Het beestje was erg schuw, en rende gauw weg.

Ik had geluk: na een uurtje de wolken verdwenen ineens als sneeuw voor de zon.

Voordat ik naar Orcas Island vertrok, wezen Hawk en Heather mij op een kunstenaar die op het eiland woont: Anthony Howe. Hij creëert draaiende sculpturen die reflecteren in de zon. Leuk feitje: hij maakte een kunstwerk voor de opening van de Olympische Spelen in Rio. Onderweg naar Mount Constitution hing een kunstwerk van hem tussen de bomen, waarschijnlijk is in de buurt zijn huis/workshop te vinden.

Eastsound

Na een uur fietsen kwam ik aan in het hart van Orcas Island: een klein dorp genaamd Eastsound. Dit dorp, gelegen aan zee, is een toeristisch, maar rustig dorp met veel souvenirs van lokale kunstenaars. Je kunt hier rustig een uurtje rondstruunen. Ook heb je prachtig uitzicht over de oceaan hier!

Cascade Lake

Ik verkeek me erop hoe zwaar het is om te fietsen op Orcas Island. De heuvels zijn hoog, je hebt behoorlijk wat kracht nodig om rechtop te blijven staan. Het stuk van Eastsound naar Cascade Lake vond ik het zwaarst van de dag (veel verder dan dit kwam ik ook niet, door een lekke band. Maar dat komt zo!). Na deze behoorlijke klim kwam ik uit bij Moran State Park en Cascade Lake. Bij Cascade Lake staan speeltoestellen voor kinderen, kun je kano’s huren, zwemmen en zonnen. Een prachtig park!

Gestrand op Orcas Island

Een half uur vanaf Mount Constitution ging het mis. Ik keek vanaf mijn fiets naar beneden en mijn band was lek. Wat nu? Het was inmiddels na 3 uur ’s middags, de boot zou vertrekken om kwart voor 7 ’s avonds. Na wat rekenwerk kwam ik erachter dat ik de boot lopend niet zou halen, zeker niet met een fiets aan de hand. Ik móest die boot wel halen, het was namelijk de laatste van die dag. Ik wist niet wat ik moest en raakte in paniek. Na een mislukt telefoontje naar Heather (je hebt hier veel minder bereik dan in Nederland) bedacht ik me opeens dat bij Cascade Lake een telefooncel staat. Via die telefooncel kon ik Heather wél bereiken. Ze stelde voor dat ik ging liften, terwijl zij iets voor me probeerde te regelen.

Ik heb nog nooit gelift en weet niet of ik het weer zou proberen.

Na vele auto’s die me voorbijreden stopte er een man. Hij had een vreemde blik in zijn ogen en na een kort praatje besloot ik dat ik hem niet vertrouwde, uiteindelijk ging ik niet met hem mee. Ik deed een schietgebedje dat Heather iets voor me gevonden had. En dat was gelukkig zo! Ze belde met het bericht dat een taxibusje me op zou halen en naar de boot zou brengen. Phieuw. Ik was blij toen ik bij de boot stond en terug naar huis kon.

Uitzicht vanaf de boot

Eenmaal terug op de boot naar Lopez Island wezen mensen naar mijn lekke band: ‘weet je wel dat die lek is?’ ‘wil je een lift naar je gastgezin?’. De mensen zijn erg gastvrij op deze eilanden en er gebeurt hier normaal gesproken weinig tot niets, want ‘it’s not typical America uphere’ zoals Hawk mij de eerste dag vertelde. Ik moet er nog steeds aan denken wat er gebeurd zou kunnen zijn wanneer ik wél bij de man op Orcas Island in de auto gestapt was. Het had goed af kunnen lopen, maar toch zei mijn gevoel dat ik dit niet moest doen. It’s better to be safe than sorry. 

2 gedachten over “Gestrand op Orcas Island

  1. He jakkes wat een rot ervaring!
    Ik hoop dat je wel hebt genoten van wat je allemaal gezien hebt!
    Ga je het nog eens proberen?
    Niet weer zo eng doen hoor,we willen je graag gezond en wel weer terug zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *