De werkplaats

De werkplaats

Het is best spannend: zomaar naar de andere kant van de wereld reizen om in een hele andere cultuur, een vreemd huis met onbekende mensen te belanden. Gelukkig ben ik hier in goede handen, net als bij het eerste gastgezin waar ik verbleef. Niet voor niets ben ik specifiek naar deze plek gereisd. Van het gastgezin waar ik bij verblijf op Salt Spring Island kan ik namelijk veel leren! Naast het huis staat een studio waar ze onder andere houten speelgoed maken en vervolgens verkopen.

De werkplaats

De man des huizes, Ross, recyclet hout door er snijplanken en speelgoed van te maken. In mijn eerste week heb ik vooral veel geschuurd en genaaid (haha). In de werkplaats staan drie schuurmachines, de afgelopen week heb ik geleerd hoe deze gebruikt worden. Ik had nog nooit met deze machines gewerkt, gelukkig ging het makkelijker dan ik dacht! Ross weet heel veel van hout en kan je precies vertellen met wat voor soort hout je werkt en waar het vandaan komt. Ook achter de naaimachine is hij erg handig. Van zijn ervaring kan ik veel leren. Samen met hem maak ik de zeilen voor de houten speelgoedzeilbootjes. Dit is een uitdaging voor mij, het is echt precisiewerk dat met veel geduld gedaan moet worden.

Ik vind het heel cool dat ik mag leren hoe dit allemaal gemaakt wordt! Iedere zaterdag worden de producten verkocht op de lokale markt op Salt Spring Island. Ik ben benieuwd hoeveel van ‘mijn’ speelgoed er verkocht gaat worden.

3 gedachten over “De werkplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *