De vlucht

De vlucht

Na maanden voorbereiden was afgelopen maandagochtend dan eindelijk zover: het begin van mijn grote reis! Wat keek ik er tegenop, in mijn eentje te reizen naar het onbekende. Niet wetende wat me te wachten stond, en wat als er iets misgaat onderweg? Door al die gedachten kon ik mezelf een paar dagen (misschien wel weken!) de vlucht helemaal gek maken. En dan is er maar één oplossing: gewoon gaan.

 

Vliegveld en Amerikaanse douane

Sinds de aanslagen bij 9/11 zijn ze op de Amerikaanse luchthavens strenger geworden qua veiligheid. En dat merk je! Waar je bij Europese vluchten meestal niet meer dan je identiteitskaart hoeft te laten zien om het land binnen te komen, ligt dat bij Amerikaanse vluchten nét even anders. Na de bagage-dropoff begon op Schiphol de eerste ondervraging al. ‘Wie ben je?’ ‘Waar ga je naartoe?’ ‘Heb je zelf je bagage ingepakt?’

Na de bagage-dropoff had ik geen last meer van controles totdat ik op Amerikaanse grond stond. Deze controle is nóg meer intimiderend. Naast een iris- en vingerafdrukscan worden er vragen gesteld. ‘Wie ben je?’ ‘Wat kom je doen?’ ‘Hoeveel geld heb je bij je?’ ‘Hoe lang blijf je hier?’ Tijdens die ondervraging ging ik zelf bijna geloven dat ik een of andere crimineel was. Het is aan de ene kant goed dat ze streng zijn, maar het is geen pretje om zo ondervraagd te worden.

 

Uitzicht

Mijn vlucht vertrok om 10:40 (Nederlandse tijd). In Seattle, waar het vliegtuig zou landen, was het op dat moment 00:40. Midden in de nacht dus! De vlucht duurde 10 uur, wat betekent dat het 10:40 is als je wakker wordt aan het einde van de vlucht. Om zelf ook alvast in de goede tijdzone terecht te komen had ik besloten om de vliegreis te gaan slapen. Dit lukte me enigszins, voor zover dat kan in een vliegtuig. Toen het me niet meer lukte om te slapen, deed ik het luikje omhoog van ‘mijn’ raam. En wát een uitzicht! Prachtig! Toen we dichter bij de grond kwamen kon ik de wijken van Seattle al zien.

 

Alaska

Canada

Amerika

Ik ben heel benieuwd hoe Seattle er in het echt uitziet! Reis je mee?

6 gedachten over “De vlucht

  1. Pingback: De eerste dagen -
  2. Je gaat je daar super vermaken!! Ben benieuwd hoe je eerste nacht was 😉

    Seattle is super tof! Avondje basketbal of honkbal meepakken. Rondleiding in het stadion van de Seahawks is ook super… The underground tour, stand up comedian etc…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *