De Saturday market op Salt Spring Island

De Saturday market op Salt Spring Island

Na een week (hard) werken was het zover: de Saturday Markt op Salt Spring Island. Vanaf april tot oktober is hier de wekelijkse lokale markt. Er is één duidelijke regel: verkopers moeten hun producten zelf maken, bakken of laten groeien. Deze regel maakt de markt uniek. Je ziet hier geen grote merken, enkel (lokale) kunstenaars die hun spullen verkopen. Ik was erg benieuwd naar deze markt en de marktkraam van het gastgezin waar ik verblijf. 

Salt Spring Island

Op Salt Spring Island vind je veel kunstenaars en ook de lokale bevolking kleedt zich alternatief. Je ziet hier een aantal mensen met (neus)piercings en een constante wietgeur om zich heen. Ook de kledingstijl is anders: alternatief, zweverig, kleurrijk. De mensen zijn gastvrij en heel behulpzaam! Omdat de producten die verkocht worden op de markt vooral gemaakt zijn door locals, was ik erg benieuwd naar de producten die ze aanbieden.

De markt vindt wekelijks plaats in Ganges, een dorp in het noorden van het eiland. Ik was onder de indruk hoeveel marktkramen er aanwezig waren; Ross vertelde me dat er meer dan 150 marktkramen stonden. Rond een uur of 10 ’s ochtends was ik aanwezig, en het was druk! Ik zag van alles: sieraden, bewerkt glas, houtbewerking, doucheproducten en héél veel eten. De markt was opgebouwd rondom een grasveld waar een groep lokale artiesten optraden. Ook stonden er her en der kinderen die bijvoorbeeld ranja verkochten.

 

Elfworks

Ook het bedrijf van het gastgezin waar ik verblijf heeft een marktkraam op deze markt. Hier verkopen ze houten speelgoed, snijplanken en mutsen. Het is zo gaaf om de producten die ik heb gemaakt te zien liggen op de markt! En het is nóg leuker om te zien hoe ze verkocht worden.

 

2 gedachten over “De Saturday market op Salt Spring Island

 1. Wat ziet dat er leuk uit!
  Bijzonder zo’n markt met alleen eigengemaakte spullen!
  Kunnen we hier ook wel doen,alleen ben ik bang dat het dan allemaal potjes jam worden!
  Je bent eigenlijk een beetje in de flower power terecht gekomen als ik dat zo lees! ☮
  Leuk speelgoed maken jullie!
  Veel plezier nog daar en geniet er lekker van!

 2. Wat leuk is het toch dat je ons op de hoogte houdt van je belevenissen. Het doel om inspiratie op te doen tijdens deze reis, moet zeker lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *