Eerste indruk en het hostel

Eerste indruk en het hostel

Toen ik de vlucht en douane eindelijk gehad had, was ik nog niet bij mijn eindbestemming. Eerst maar eens het hostel zien te vinden. Dit bleek helemaal niet moeilijk te zijn, de reis duurde ongeveer een uurtje. Al in de trein kwam ik erachter dat alles hier zó anders is dan in Nederland! Lees hier de eerste indruk van Seattle en het hostel waar ik verblijf.

Naar het hostel

Gelukkig stond er op de website van het hostel een duidelijke routeomschrijving vanaf het vliegveld. Eerst een uurtje met de trein, daarna 5 minuten met de bus. Die treinreis duurde voor mijn gevoel slechts 5 minuten. Wat keek ik mijn ogen uit! Er staan hele andere huizen en er rijden bijna alleen grote auto’s. Het lijkt wel of de wegen hierop zijn aangepast, alles is hier enórm. De straatnamen vallen ook direct op: je hebt bijvoorbeeld 3rd en 4th street, letterlijk vertaald is dit 3e en 4e straat. Heel simpel en duidelijk. Nog iets bijzonders: de stoplichten hangen hier aan de overkant van de weg aan draden.

De mensen zijn hier ook anders. Naast mij in de trein kwam bijvoorbeeld een man zitten die keihard zijn muziek aanhad. Als Nederlander zeg ik daar niet gauw wat van. Maar een vrouw die aan de andere kant van de trein zat, schreeuwde ineens keihard: ‘PUT DOWN THE D*MN MUSIC!’ waarna een heftige woordenwisseling plaatsvond.

Het hostel

Na al die uren reizen was ik heel blij (en stiekem erg trots) dat ik in mijn eentje het hostel gevonden had. Het is voor mij de eerste keer dat ik in een hostel verblijf, dus alles is nieuw. Bij binnenkomst werd ik direct rondgeleid in het hostel en kreeg ik plattegronden van Seattle en Fremont, de wijk waar ik verblijf. Het hostel zelf ziet er goed uit en heeft gratis ontbijt.

Ik kwam hier aan om ongeveer 15:00. Na zo’n lange reis had ik verwacht dat ik ontzettend moe zou zijn. Ik was echter klaarwakker. Die nieuwe indrukken geven je nieuwe energie. Na alles uitgepakt te hebben en gedoucht was ik om 18:00 ineens enorm moe en heb geslapen tot 07:00 ’s ochtends. Genoeg energie nu om Seattle te ontdekken!

2 gedachten over “Eerste indruk en het hostel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *