Anderson Island

Anderson Island

Op de boot naar Anderson island hoorde ik een onbekende stem. ‘Are you Esther?‘ Ik draaide me om en keek recht in de ogen van Tim, van het gastgezin waar ik zou gaan verblijven. ‘Yes, that’s me, how’d you know?’ vroeg ik. Tim lachte en vertelde me dat er slechts 1000 mensen op het eiland wonen. Als er een vreemdeling op de boot zit naar het eiland valt dat al snel op, al helemaal als ze met een grote backpack reizen. Op de boot stapte ik in hun auto en we reden naar het huis.

Nog een eiland

Ik hoor je denken: ‘Esther, alwéér een eiland?’ Ja, alweer, ik doe het niet expres! Het komt toevallig zo uit. Na slechts vijf minuutjes rijden vanaf de boot kwamen we op plaats van bestemming. De mensen wonen in een enorm huis! In dit huis slaap ik op mijn EIGEN VERDIEPING en heb alles voor mezelf. Eigen keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Deze verdieping verhuren ze ook op Airbnb, zo gek dat ik hier gewoon gratis (in ruil voor een paar uurtjes tuinieren) mag verblijven. Als kers op de taart hebben ze ook hun eigen bioscoop..

Ze hebben een grote tuin waar ze hun eigen groente en fruit verbouwen. Aardbeien, asperges, kersen, rucola, mais en nog veel meer. Van Beth, de gastvrouw, leerde ik verschillende recepten met producten uit eigen tuin.

Op slechts tien minuten loopafstand ligt een groot meer waar je prima kunt zwemmen. De rust is hier heerlijk, met maar 1000 inwoners kom je bijna niemand tegen op straat. De mensen kennen elkaar goed, het voelt als een groot dorp.

Het gastgezin is wederom heel gastvrij en vriendelijk. Omdat Tim militair arts is geweest hebben ze op heel veel plekken in de wereld gewoond. Overal in het huis staan/liggen souvenirs en ze hebben vele verhalen te vertellen. Dat maakt dit verblijf wel extra bijzonder!

 

Beth vertelde me dat haar zus Amy ook vrijwilligers ontvangt die op dezelfde site zitten als ik. Amy woont meer in het zuiden, in Oregon City. Aanstaande maandag vertrek ik hiernaartoe om er een paar dagen te verblijven. Reis je weer mee?

 

4 gedachten over “Anderson Island

  1. Wat tref je het Esther met deze mooie adressen en lieve mensen daar. Wat is prachtig daar en luxe hoor, een eigen verdieping. Fijn dat je daar zo genoten hebt. Nu ben je weer verder op reis, vast ook weer naar lieve mensen. Goede reis verder, en geniet er maar van. Kusjes van mama

  2. Het is wel echt heel.mooi overal waar jij komt.
    Wat een prachtig huis zeg en dan ook nog je eigen verdieping!!!
    Veel plezier met je verdere reis en ik reis zeker mee!!!

  3. Leuk al die verschillende verblijfplaatsen! Mooi toch dat je zoveel eilanden bezoekt, ze zijn allemaal anders! Je foto’s geven mooie impressies van hoe het daar is! Goede reis! Liefs uit NL.

  4. Pingback: Weer op doorreis -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *